Jun 2, 2010

New project

My new project is a gift for my friend, Rita. She is the godmother of my middle daughter. I hope she reads only my hungarian blog, so I don't let the cat out of the bag. She loves everything about mediterranean life. I try to make a (maybe italian) balcony. It's a tiny but very important roombox!



17 comments:

Kikka N said...

Lovely balkony! Would like to sit there with a cood book and something to drink...

Susanne said...

Its very sweet, I adore the fence!
Love, Susanne

Ascension said...

Seguro que a Rita le va a encantar, la varandilla del balcon es preciosa.
Hace unos dias en un foro español, pusieron el tutorial para hacer claveles(como dices que lo vas a hacer con aire mediterraneo, he pensado que quedarian genial)
Si te interesa me lo dices y te lomando, quedan muy reales
besitos ascension

Lisette said...

Hi,
What a fun project for your friend. And the gate is mooi.Ik see Georgy Clooney with coffee, hi hi.

Flora said...

How nice! I am sure will be another gem.
I really like how you are organizing your blog: is very "clean" and tidy. The photos are very beautiful: we see you love what you do :-)

Mancsi said...

Szia!

Hát ez a blog is szuper!

De ha azt mondod, hogy a kovácsoltvas korlátot is te csináltad, elönt a sárga irigység...:)

Bözse said...

Anikó, távol álljon tőlem, hogy miattam elöntsön a sárga irígység - bár lehet, hogy jól állna ez a szín -, de akorlátot is én csináltam. Balsafa és egyszerű drót. Üdvözöllek itt is. Ez a blog a nagyobb érdeklődés miatt egy kicsit mindig alaposabb és naprakészebb.

Mancsi said...

Imádom!

Az a baj, hogy már tudom is, én mit szeretnék csinálni, le is rajzoltam...jaj nekem...meg a családomnak...

A doboz szoba falait miből és hogyan csináltad?

Megnéztem a Winklert és a Opitec-et, de nekem marad a személyes beszerzés, jobban szeretem közelről is megnézni, amit veszek.
Bár a Kreatív Hobby-ban süthető gyurmából Cerenit van csak. Vajon a levegőn száradó gyurma is alkalmas lehet?

Fa anyagot az Obiban és hasonló helyeken lehet venni szerinted?

Bözse said...

A doboz szoba falait 2 mm-es építészeti kartonból csináltam próbaképpen, de megbántam. Festéskor ugyanis mállik, és az illesztéseknél természetesen nem összecsiszolható. Az erkélyesnél már rétegelt lemezt használtam. Rétegelt lemezt lapszabászatoknál lehet szerezni, méretre is vágják. Szerintem érdeklődj közeli asztalos műhelyekben! De használhatsz farostlemezt is. Az Obit nem nagyon ismerem.
A cernit is jó állítólag, én még nem próbáltam. Levegőn száradó gyurmával is dolgoztam már, de a nálunk beszerezhetőek nagyon finom, aprólékos munkákra nem alkalmasak, ugyanis nagyon vékonyra nyújtva vagy sodorva már törnek, ráadásul száradás során bizonyos fokú torzulásuk van, illetve repedhetnek. A fimo filmszerűen vékonyra nyújtható, finom textúrákat is fel tud venni, és sütés közben az alakja egyáltalán nem deformálódik. A levegőn száradó gyurmából én tányérokat, cserepeket készítettem, amit aztán zománcfestékkel kentem be, ezáltal porcelán hatásuk lett. Szívesen megtudnék többet a tervedről, ha lehet.

Bözse said...

Most látom, hogy budapesti vagy. Ajánlanám a Bakos lapszabászatot a Mórizs Zsigmond körtérnél. Jók az áraik, másnapra késza levágott áru, számítógép vág rettentő pontosan. Ja, és kaphatók a maradék darabok is!

Mancsi said...

Ez egy kis hobbiszoba lenne (tulajdonképpen az én álmaim hobbi szobája) Egy ablakkal, munkaasztallal rajta varrógéppel, a polcokon könyvekkel, textilekkel, díszekkel, csecsebecsékkel. Egy kis körasztalkával, egy kényelmes székkel, és az elmaradhatatlan teás/kávéscsészével és sütivel:)
Kedvenc színem a rózsaszín és a pink, úgyhogy ilyen színhatású lenne.
Megtervezem a majdani hobbiszobám:))

Más: ha megengeded, bejelöllek az iwiw-en, mert megnéztelek és fent vagy. Legalább te is látod, ki vagyok én!

Az ablakokat hogy csináltad?
Mivel ragasztassz?
Milyen eszközöket kéne beszereznem?
(Bár eddig is mindenre találtam célszerszámot, de ez már komolyabb project)

Van egy művészellátó Kőbányán, azt fogom megrohamozni a napokban. Már alig várom!

Szia!

Mancsi said...

Eszembe jutott, még egy dolog: hogyan tartod az 1/12 mértéket a tárgyaknál? Csak szemre, vagy méricskélsz?

Flor said...

Que gusto encontrar tu blog!!
Cuantas cosas tan hermosas haces felicidades!!!!
Saludos
http://florff.blogspot.com/

Bözse said...

Anikónak egy kis lista:
ragasztásra sok mindent használok, technokolt papírhoz, faragasztót fához, pillanatragasztót, ha valamit nehéz rögzíteni. Van külön textilragasztóm is, de ez nem annyira fontos. A legfontosabb eszközöm a barkácspengém, amelynek cserélhető a betétje (viszonylag gyorsan tompul, márpedig pontos munkához éles penge kell!). Különböző méretű csiszolópapírt használok, hogy minél finomabb felületet érjek el. Rengeteg fogpiszkálót, saslikpálcát és fülpucolót fogyasztok, sok mindenre használhatóak. Szorító jó a háznál, de helyettesíthető ruhacsipesszel, vagy papírkapoccsal (fogalmam sincs a rendes nevéről). Nagyon hasznos - én naponta használom - a kézi csiszológép (Dremelként ismert), de ez már inkább egy karácsonyi ajándéknak felel meg. Az összes többi szerszám fokozatosan válik szükségessé, ahogy az ember egyre több anyagot próbál ki. Pl. lemezvágó olló, drótvágó, tűcsiszoló készlet, csipeszek, hajlítók, kiskalapács, fűrészek, forrasztó, stb... De egyébként szinte minden háztartásban fellelhető dolog használható valamire, csak meg kell látni benne a lehetőséget! Most dióhéjban ennyi jut eszembe. Határ a csillagos ég. Nekem a következő lépcsőfok az esztergagép. Szép álom...

Mancsi said...

Hát ez annyira jó, te igazi barkácsoló vagy!

Képzeld tegnap este elkészült életem első miniatűrje. Egy váza, egy csokornyi, rózsával és liliommal. Vagy 3 órán át csináltam, megnéztem ill. hallgattam alatta két Poirot-ot (imádom Agatha Christie-t)
Már csak drótszárat kell neki csinálni, de az nekem nincs, talán a párom rejteget a garázsban.

De az a gyanúm, hogy nem lett teljesen méret arányos, főleg a liliom nem... Szerinted hány mm lehet egy mini liliom?
Különben szuper ez a Cerenit gyurma!
Alapszíneket vettem, de feketét nem kaptam és kellett volna...tudod mivel színeztem: széntablettával. Még marcipán színezés kapcsán olvastam a neten és erre is jó:)

Ahogy csináltam, többször is eszembe jutottál ám, mert jó a kézügyességem, de ez még az én türelmem is megpróbálta kezdetben, aztán belejöttem.

Szóval újra és újra le a kalappal előtted!

Szia, Anikó

Bözse said...

Elnézést, ha egy kicsit akadékoskodom, de ez szakmai ártalom: milyen liliom mekkora. Rengeteg fajta van. Talán a tűzliliomra gondolsz, annak a mérete úgy 5 és 8 cm között van. Ez 1:12-ben 5-7 mm. De szerintem egyáltalán nem baj, ha nagyobba csinálod. Én amikor először vettem kezembe fimot, napokig csak próbálgattam a mozdulatokat és a technikákat, méretet nem is néztem. Még most is az a véleményem, hogy egy-egy dolog megalkotásában csak kis rész a kézügyesség, sokkal fontosabb annak az egy mozdulatnak, eszköznek a megtalálása, ami végül sikerre vezet. Tegnap este például petúniát csináltam. Körülbelül fél óráig tartott, mire sikerült kidolgoznom a tökéletes technikát. Erről majd csinálok egy tutorialt képekkel, csak kell hozzá a férjem is, mert csak két kezem van! Sok sikert a gyurmázáshoz! Készítek egy postot a magyar blogomon néhány hasznos tanáccsal a gyurmázáshoz!

Mancsi said...

Jogos!
Amúgy én ezt olyan keleti hibrid liliomnak szántam,, ami rózsaszín és piris pöttyös a torka.Azok azért nagyobbak.

Petúnia...az a kedvencem.
Jó kicsi....
Én is találtam legutóbb egy petúniás tutoralt, de az papírból van.
http://www.cdhm.org/tutorials/learn-to-make-miniature-flowers.html

A tied biztos szebb lesz!