Jun 10, 2010

Let's clean up!

I made a mop and a bucket for the balcony. My friend has delayed the meeting so I've won a week to finish the balcony. It's a pity not to see Rita at this weekend but I'm happy I have time to create even more minis for her. Help me! I need ideas what objects are characteristic on a mediterranean balcony. I plan more flowers, a demijhon, a rug onto the railing, an italian cook book, but that's all.


11 comments:

Merry Jingle said...

They are great :)

I would add a glass of something cold to drink and a small snack and if you have now time to do some more flowers, a bougainvillea is a common plant in mediterranean countries. Maybe a lantern with candle?

Unknown said...

Helló!

Én is itt vagyok. Hogy itt milyen titkos dolgok folynak! Én meg csak lestem mit tud Anikó amit én nem. :o)

Az erkélykorlát eszméletlen jól néz ki. A drótot a balzafával hogy erősítetted össze? Ragasztás, vagy szintén drót? A virágok is nagyon jól néznek ki. Sütés előtt állítod össze a virágokat vagy utána? Én sütés előtt csináltam eddig, de úgy deformálódott, és csak most esett le, hogy lehet utána kellene ragasztani.

Amúgy még mindíg rejtély számomra hogy tudsz három gyerek, férj, kutya és macsek mellett ennyit foglakozni a miniatűrökkel. Valamit nagyon nem jól csinálok. :o(
A balkonra még lehetne egy olajbogyómintás tálba narancs, esetleg egy felszeletelve, vagy éppen hámozás közben, és száradó ruhák. (Ez utóbbi nélekül ritkán láttam erkélyt olaszországban)

Zsuzsa

Flora said...

live in Sardinia, the 'island in the middle of the Mediterranean! On my balcony there is a curtain rush to repair the furniture (still in rush) from the sun. The sofa and chairs have cushions in natural cotton striped blue, brown and green. On a wall above the sofa I placed a number of Moroccan tiles that give an exotic touch. I also have a lemon tree in a large terracotta vase. The house regulations banning from time to hang the laundry on the balcony :-)

Carol Mittlesteadt-Kubrican said...

Your bucket and mop look perfectly old! How about a tomato plant on the balcony?

Bözse said...

Than you for the many ideas!

A korlátnál pillanatragasztót használtam, de elég macerás volt. A virágoknál változó, hogy milyen részleteket készítek egyben. A jácintnál minden virágot külön elkészítettem, majd sütés után ragasztottam össze a virágzatot. A rózsánál megcsináltam a teljes virágot, majd sütés után raktam hozzá a csészeleveleket.

Patty said...

I love the mop and bucket!!! It came out great!
Flora...your balcony sounds wonderful! I think a curtain tied back on one side would look great too.

Flora said...

Dear Bozse, on my blog I posted photos of my balcony for you.
If you like, go and see :-)
xxx
Flora

Mancsi said...

Jól ötletelnek a külföldi "kollégák":)

Nagyon jó lett a vödör, mint eddig minden.

Már várom, hogy egyszer azt írhassam,: Hát Bözse, ez most nem jött össze...(ez persze vicc!)...és szerintem nem fog bekövetkezni.

Ügyi vagy nagyon!

Mancsi said...

Én biztos tennék az asztalkára egy csésze kávét, vagy kapucsínót, meg egy újságot, olyan "Bözsésen" gyűrötten.


Zsuzsa, ne aggódj, nem csinálsz semmit rosszul:) Nekem sincs időm napközben, max. déli alvásidőben egy kicsi.
A miniatűr készítés idő és koncentráció igényes. Nem állhatsz föl percenként valamiért.

Lehet, hogy a Bözsének áldott jó gyerekei vannak, vagy éppen ő tud mindig jó elfoglaltságokat felajánlani a lányainak, miközben ő alkot.

Bözse said...

Na jó, most leleplezem magam! A legnagyobb lányom délelőtt iskolában van, a középső délután 4-ig oviban, a legkisebb pedig (3 éves) leül a szobában playmobilozni, és néha egy órán keresztül elő sem jön, csak a hangját hallom, mert közben folyamatosan karattyol. És ő délután alszik (bár egyre ritkábban, sajnos). Általában ezalatt az alvás alatt szoktam minizni a Katával (7 éves). Ő is imád alkotni. A fúrás-faragás a kerti teraszon történik, ilyenkor a lányok is kinn vannak a kertben. Két évvel ezelőtt meghalni sem volt időm. Minden este úgy estem be az ágyba, mint egy zsák. Ráadásul a legkisebbem igazi kis pióca volt, csimpaszkodott a lábamba még főzés közben is. Aztán leszokott róla. Higgyétek el, egyszer csak önállóak lesznek!
Egyébként Anikó megnyugtatására: egy CSOMÓ dolgot elrontok, csak azt nem mutatom meg!

Mancsi said...

Megnyugodtam::

Már komlexusokkal küzdöttem:)